2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Európai Unió szerint biztonságos és legális migrációra van szükség, a jól irányított beutazási lehetőségek ugyanis lehetővé teszik az unió számára, hogy felszabadítsa az emberi mobilitásban rejlő hatalmas lehetőségeket - közölte ki az Európai Bizottság a migránsok nemzetközi napja alkalmából vasárnap.

Az uniós bizottsági közlemény szerint a legális migráció biztosítása beruházást jelent az uniós gazdaságba és az európai társadalom egészébe. Ez véleményük szerint hozzájárul ahhoz, hogy Európa versenyképesebbé, összetartóbbá és ellenállóképesebé váljon.

"A legális migrációs útvonalak létrehozása nemcsak gazdasági előnyökkel jár, hanem segíthet csökkenteni az illegális és nem biztonságos migrációt, valamint az embercsempészetet" - fogalmaztak.

A bizottsági közlemény kiemelte továbbá, hogy a tehetségekért folyó globális versenyben a migráció fontos eszköz az EU-ban egyre növekvő szakemberhiány kezelésére. Az EU ezért arra törekszik, hogy új utakat teremtsen a legális migráció számára, például a tehetséggondozás és az oktatás területén kölcsönösen előnyös programokat hoz létre számos partnerországgal, köztük Tunéziával, Marokkóval és Egyiptommal.

Az Európai Unió és tagállamai együttműködnek a partnerországokkal a biztonságosabb, rendezettebb és jól kezelt migráció biztosítása érdekében. Ez minden érintett javát szolgálja - húzták alá. "Ki kell aknáznunk az emberi mobilitásban rejlő lehetőségeket" - tette hozzá közleményében az Európai Bizottság. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!