2p

Orbán Viktor miniszterelnök Jens Stoltenberg NATO-főtiotkárral tárgyalt. 

Orbán Viktor szerint Magyarország megerősített garanciát kapott arra Jens Stoltenberg NATO-főtitkár budapesti vizitjén, hogy nem kell bevonódnia az Oroszország által Ukrajna ellen indított háborúba - írja a Telex a találkozóról. 

Magyarország másként látja
Magyarország másként látja
Fotó: Depositphotos

Valójában erre Magyarország eddig sem volt kötelezhető, Jens Stoltenberg is arról beszélt, hogy a NATO alapdokumentumai alapján ez így van, de tudomásul veszi, hogy Magyarország kimarad a NATO erőfeszítéseiből, amellyel pénzügyi, kiképzési és katonai segítséget nyújt Ukrajnának.

„Köszöntöm a mi főtitkárunkat, akinek Magyarországon ismert okokból magas reputációja van. Örülök, hogy az ő ideje alatt a NATO és Magyarország közötti együttműködés megerősödött” – mondta Orbán Viktor a NATO főtitkárával tartott közös sajtótájékoztatón a Karmelitában.

A magyar miniszterelnök Ukrajnával kapcsolatban azt is elmondta: 

  • Magyarország álláspontja eltér a NATO-tagállamok többségének álláspontjától arról, hogyan lehet eljutni a békéhez, de Magyarország tudomásul veszi, hogy a miénktől eltérő vélemények súlya és száma jelentős.
  • De nincs ahhoz elegendő képessége és ereje, hogy a nagy számban tőle különböző véleményeket megváltoztassa.
  • Magyarország nem kíván blokkolni olyan döntéseket a NATO-ban, amelyeket a többi tagállam szorgalmaz.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!