2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Fico-merénylet után biztosan megerősítik a vezető magyar politikusok védelmét.

Erről Kis-Benedek József biztonsági szakértő, katonai hírszerző beszélt a laptársunknak, a Privátbankárnak adott interjúban a szlovák kormányfővel szemben szerdán elkövetett támadással kapcsolatban.

Arra a kérdésre, hogy fennáll-e a veszélye itthon egy hasonló merényletnek, azt válaszolta: “Magyarországon is megtörténhet, persze, tökéletes biztonság nincs sehol a világon.”

Kis-Benedek József szerint  már most is golyóálló mellényben jár a magyar kormányfő
Kis-Benedek József szerint már most is golyóálló mellényben jár a magyar kormányfő
Fotó: Bánkuti András

Beszélt arról is, hogy Szlovákiában nagyon kiélezett a belpolitikai helyzet, és számítani lehetett egy ilyen támadásra. „Ha követjük a szlovákiai eseményeket, láthatjuk, mekkora ellentétek vannak. Olyan nagy a gyűlölet a két tábor között,  hogy annak majdnem egyenes következménye egy nyílt agresszió.”

Azzal kapcsolatban, hogy ki hibázott, pedig kifejtette: „Fico nem volt nagyon körülvéve biztonságiakkal, akik szét voltak szórva a területen. Nem számítottak arra, hogy ez bekövetkezik és arra sem, hogy egy ilyen kis településen következik be. (…) A miniszterelnök pedig nem viselt golyóálló mellényt.” És valószínűleg a titkosszolgálatoktól sem érkezett figyelmeztető jelzés.

A teljes interjút a Privátbankáron olvashatják.   

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!