2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A világsztár 78 éves volt.

Meghalt Franz Beckenbauer, a német és az európai labdarúgás kiemelkedő alakja. A 78 éves korában elhunyt sportember évtizedeken keresztül meghatározó tagja volt a Bayern Münchennek, először játékosként, majd vezetőként is. Tehetségét, irányítóképességét, elegenciáját szerte a világban nagyon nagyra értékelték és elismerték. Úgy is hívták, hogy a Császár. Nevéhez fűződik a klasszikus liberó, vagyis a söprögető középhátvéd kifejezés.

Sokszor vezette a német válogatottat is különféle nemzetközi tornákon, tagja volt az 1974-ben világbajnokságot nyert csapatnak, majd szövetségi kapitányként is megszerezte ezt a címet 1990-ben. Többször nyert európai kupát a klubjával, 1972 és 1974 között egymás után három bajnoki címet szerzett. 1972-ben és 1976-ban Aranylabdát kapott.

Emlékezetes eset volt, amikor törött kézzel is vállalta a játékot, az alábbi videóban kb. 4.25-nél látható ez a jelenetsor.

Három napja elhunyt Mario Zagallo brazil legenda, ő volt az első, aki játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok lett. Ferenc császár volt a második. Már csak egy ilyen ember él: a francia Didier Deschamps.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!