2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Miután kedden kiderült, Demeter Szilárd nyerte a múzeum pályázatát.

Az Index nyomán számolt be lapunk is arról, hogy Demeter Szilárd kapta meg a L. Simon László posztját a Magyar Nemzeti Múzeum élén. Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács keddi ülésén jelentette ezt be.

L. Simon László szerint folytatni kellene a megkezdett intézkedéseket. Fotó: Depositphotos
L. Simon László szerint folytatni kellene a megkezdett intézkedéseket. Fotó: Depositphotos

L. Simon László később az Indexnek elmondta: gratulál Demeter Szilárdnak, és reméli, folytatni fogja az általa megkezdett reformokat.

Ebben szívesen segítek is neki – fogalmazott.

L. Simon László többek között elmondta, a Nemzeti Múzeumban a vezetésemmel két intézmény beolvasztását készítették elő, amely folyamatot érdemes lenne az új főigazgatónak befejeznie: az Oktatási Hivatal és az őket fenntartó Belügyminisztérium is támogatta a hozzájuk tartozó, kiváló gyűjteménnyel és szakembergárdával működő Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum integrálását, amit az is indokol, hogy egy épületben van a Nemzeti Múzeum Országos Restaurátor és Restaurátorképző Központjával. Szintén előkészítették a világ egyik legjobb gyűjteményével rendelkező, de alig látogatott Bélyegmúzeumnak a Nemzeti Múzeumhoz csatolását.

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára L. Simon László tavaly novemberi elbocsátása után írtak ki pályázatot, amelyre a Kulturális és Innovációs Minisztérium közlése szerint tízen nyújtottak be pályázatot.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!