4p

Összeomlik a magyar egészségügy?
Mennyi pénz hiányzik a rendszerből?
Mitől lesznek rövidebb várólisták?
Csak a magánegészségügyre számíthatunk?
Online Klasszis Klub élőben Rékassy Balázzsal

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a szakértőtől!

2024. szeptember 18. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Villámgyors szakmai reagálás és profi ötletek: a bécsi turisztikai hivatal bizonyára válságstábot hívott össze a Swift-koncertek elmaradása miatt, ugyanis 190 ezer ember váltott jegyet ezekre, akik jó része nem bécsi illetőségű, de még nem is osztrák. 

Mint arról laptársunk, a szintén a Klasszis Médiához tartozó Privátbankár beszámolt, biztonsági okok miatt lemondták Taylor Swift három bécsi koncertjét. Bár a világ legélhetőbb fővárosának látnivalókincse sem képes a gyönyörű sztárt pótolni, a Swift miatt odautazottakat most megpróbálják Bécs-rajongóvá „átnevelni”, azzal, hogy számos ingyenes programot találnak ki számukra kárpótlásként, és az osztrák fővárosban való tartózkodásukat igyekeznek tartalmassá tenni. Arra törekednek, hogy a turista érezze jól magát, ismerkedjen meg - ingyen - a múzeumokkal, és vesse magát bele a partikba.

Amellett, hogy az osztrák vasutak visszaváltják a vonatjegyeket, minden koncertjeggyel rendelkező rajongó augusztus 11-ig, vasárnapig ingyenesen látogathatja az Albertinát, ahol megtekintheti az aktuális kiállításokat. Különösen érdemes megnézni A sokféleség szépsége című gyűjteményt.

A híres bécsi múzeumba, az Albertinába is ingyen lehet bemenni
A híres bécsi múzeumba, az Albertinába is ingyen lehet bemenni
Fotó: Depositphotos

Pénteken, szombaton és vasárnap Bécs más múzeumába is ingyenes a belépés minden koncertjegy-tulajdonos számára. A Mozarthaus Vienna, a Haus der Musik , a Kunst Haus Wien és a Zsidó Múzeum (szombaton zárva) szintén várja a látogatókat, akárcsak a kapucinusok kriptája. Ezenkívül még több más kiállítás, galéria is belépőjegy nélkül látogatható.

Slágerparádé, ingyenkoktél, karaoké, vetélkedő

Augusztus 9-én és 10-én a CellaVie-ben lehet ünnepelni, de nagy buli lesz a legendás Vienna Camera Clubban is, augusztus 9-én este, ahol a szupersztár legnagyobb slágereit lehet meghallgatni.  Minden koncertjeggyel rendelkezőnek ingyenes a belépés a Vienna Club U4-be augusztus 8-án, 9-én és 10-én (a jegyvásárlás tényét a bejáratnál fel kell mutatni). Mindenki Swifty-karkötőt kap emlékbe, és táncolhat a világ egyik legnépszerűbb énekesnőjének dalaira. 

A Swiftie Rooftop - amely páratlan partihelyszín és 360 fokos a városra néző panorámája - szintén egész hétvégén fogadja a vendégeket, a Hotel SO/Vienna Das Loft éttermében. A belvárosban található Golden Harp Irish Pubban  ingyenesen kóstolhatják meg a rajongók a 11-féle, speciálisan erre az alkalomra kreált Taylor-koktél valamelyikét. Csütörtökön, pénteken és szombaton karaoké lesz, pénteken vetélkedő is.

Ha valaki éhes, a Le Burger hamburgerláncot keresse fel: a tulajdonosok mindenkit meghívnak egy hamburgerre, akinek jegye van. 

A Swarovski meg a macskakávézó is beszáll

Aki a koncertlemondások ellenére is a tökéletes Taylor Swift-illúziót keresi, itt az is biztosan megtalálja. Ha szeret mindent, ami csillog, akkor a Swarovski zászlóshajó üzletét ajánlják a Kärntner Straße-n, ahol minden vevő apró kristály meglepetésre számíthat a jegye felmutatásával. Akik olcsón szeretnék a sztár által oly kedvelt csizmákat és más flitteres cuccokat beszerezni, azoknak Bécs számos second hand boltját ajánlják. Ha annyira imádja a macskákat, mint Taylor, akkor irány a Neko macskakávézó vagy a Barista Cats

A város turisztikai hivatala természetesen a turisták figyelmét felhívja Bécs egyéb szabadtéri fesztiváljaira és kulturális eseményeire is. Ha kánikula lesz, érdemes egy kitérőt tenni az Öreg-Duna felé. A városközponttól néhány metrómegállónyira máris lehet pancsolni a hűvös vízben. Pénteken, szombaton és vasárnap minden jegytulajdonos számára ingyenes a belépés a Vienna Stadionbadba, a város legnagyobb szabadtéri uszodájába.

Amennyiben még mindig túl melege lenne a turistáknak, akkor felhívják a figyelmet arra a talán nem mindenki által ismert tényre, hogy Bécs a világ egyik legjobb fagylaltozójával rendelkező város.

Arról, hogy a szállodák miképpen próbálnak megbirkózni a helyzettel, még nem adott ki közleményt a város turisztikai vezetése.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!