TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Ausztriában az aktív és az új fertőzések száma már nem növekszik, a haláleseteké viszont még igen. Nyugati szomszédunknál kedd óta hard lockdown van: a lakást napközben is csak meghatározott esetekben lehet elhagyni. A szabadtéri maszkviselés viszont ott továbbra sem kötelező.

Ausztriában, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök korábban a „mi laboratóriumunk”-nak nevezett a koronavírus-járvány elleni harcban, múlt péntek óta gyakorlatilag stagnál az aktív fertőzöttek száma, írja laptársunk, a Privátbankár.hu. 

A hivatalos adatok szerint a 8,9 milliós lakosú országban mintegy 77 ezer fertőzött volt öt nappal ezelőtt – ez volt az addigi legmagasabb érték –, azóta viszont gyakorlatilag megállt a növekedés, sőt, tegnap már "csak" 76 ezer aktív fertőzöttről tudtak. (Magyarországon jelenleg 118 ezer ez a szám.)

A napi új esetek száma az októberi kilövellés után szintén enyhén csökkenni látszik.

Az eddigi csúcsot szombaton regisztrálták, akkor csaknem 7500 új fertőzöttet találtak, legutóbb viszont már "csak" kevesebb mint 7100-at. (Magyarországon tegnap 4290 embernél mutatták ki a fertőzést.)

Bécs (Forrás: Depositphotos) Bécs (Forrás: Depositphotos)

Fordulatról persze még korai lenne beszélni. A regisztrált esetek száma ugyanis a tesztek számától is függ,

a napi halálozások száma pedig a hétnapos átlagot tekintve egyelőre növekszik: az elmúlt egy hétben átlagban 51-en vesztették életüket naponta. (Magyarországon 99-en hunytak el kedden.) 

Ausztriában a szerda reggel elérhető adatok szerint 1945-en hunytak el a Coviddal összefüggésben (nálunk 3380-an), több mint 4500-an vannak kórházban (nálunk mintegy 7500-an), és 658-an fekszenek intenzívosztályon (nálunk 581-en vannak lélegeztetőgépen).

A fertőzöttek összlétszáma Ausztriában 215 ezer, nálunk 157 ezer, a gyógyultaké ott 136 ezer, nálunk 35 ezer.

Ausztria november elején rendelt el úgynevezett light lockdownt (részleges karantént) a járvány lassítása érdekében, amit Magyarország bő egy hét után követett.

Nyugati szomszédunk tegnap tovább szigorított, azaz hard lockdownra váltott.

UPDATE:

Szerda délelőtti közlés szerint az elmúlt 24 órában minden korábbinál több, 109 koronavírusos beteg hunyt el Ausztriában, ezzel a halálesetek száma 2054-re nőtt. Az új fertőzések száma 7091, azaz ez a mutató stagnál.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.