TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2014. december 12. 10:55

Októberben havi és éves szinten egyaránt 0,1 százalékkal nőtt az ipari termelés az Európai Unióban (EU) és az euróövezetben az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki közleménye szerint.

Az Eurostat nem végleges adatai szerint az EU-ban a beruházási javak termelése 0,2 százalékkal csökkent, a közbülső termékeké 0,2 százalékkal emelkedett. A nem tartós fogyasztási cikkek termelése 1,5 százalékkal nőtt, a tartós fogyasztási cikkeké 0,6 százalékkal bővült, az energiatermelés 1 százalékkal esett havi összevetésben.

Az euróövezetben a beruházási javak termelése 0,2 százalékkal csökkent októberben az előző hónaphoz képest, a közbülső termékeké 0,3 százalékkal nőtt, a nem tartós fogyasztási cikkeké 1,8 százalékkal emelkedett. A tartós fogyasztási cikkek termelése 0,9 százalékkal nőtt, az energiatermelés 1,9 százalékkal csökkent.

A tagállamok közül októberben Írországban (9,0 százalék), Litvániában (5,0 százalék) és Görögországban (2,5 százalék) nőtt legjobban a termelés havi szinten. A havi szinten legnagyobb csökkenés Magyarországon (-2,7 százalék) volt, amelyet Franciaország és Hollandia követetett egyaránt 0,9 százalékkal.  

A legnagyobb tagállami éves ipari termelésnövekedés Írországban (38,8 százalék) volt, továbbá Romániában és Szlovéniában (egyaránt 3,9 százalékkal), a legnagyobb csökkenést Dániában és Olaszországban jegyezték fel 3 százalékkal, valamint Hollandiába 1,4 százalékkal.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.