TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottsága (SEC) bejelentette, hogy a KPMG könyvvizsgáló cég a Gemstar-TV Guide International audithibája elsimítása érdekében.

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottsága (SEC) bejelentette, hogy a KPMG könyvvizsgáló cég tízmillió dollárt fizet a Gemstar-TV Guide International audithibája elsimítása érdekében.

A tízmillió dolláros szankció a legmagasabb, amit a SEC valaha kiszabott könyvvizsgálóra. A szabályozó testület az intézkedést úgy kommentálta, hogy a KPMG olyan vállalat, amely felelősségre vonható a saját vagy partnerei hibás auditjáért. A szankció pedig üzenet, mégpedig a többi cég felé, hogy biztosítsák az egyéni auditorok speciális és kapuőr funkcióinak teljesítését, tudósít a döntésről az AFP hírügynökség.

A SEC intézkedése a KPMG 1999-2002 között a Gemstarra vonatkozó auditjait érinti. A hibás auditra úgy derült fény, hogy a Gemstart megvádolták árbevétele 200 millió dolláros túlértékelésével, valamint olyan csoportoktól származó árbevétel bejelentésével, melyekkel nem állt szerződéses viszonyban. A SEC úgy ítélte meg, a KPMG-nek fel kellett volna ismernie, mi folyik a cégnél.

A Gemstar egyébként ebben az ügyben már külön is megegyezett a testülettel, és szintén tízmillió dollár kifizetéséről állapodtak.

(Menedzsment Fórum)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.