2p

Meghalt 89 beteg.

1370 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 366 279 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 89 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 463 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 259 555 fő, az aktív fertőzöttek száma 94 261 főre csökkent.

3582 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 264-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 198 283 fő kapott oltást, közülük 49 606 fő már a második oltását is megkapta.

Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, csütörtöktől már az idősotthonokra, bentlakásos szociális intézményekre összpontosulnak az oltások, majd a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek jövő héten, őket a háziorvos fogja keresni.

Pénteken újabb vakcina beszerzésére szerződött Magyarország miután a brüsszeli vakcinabeszerzés túl lassú. 2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm oltóanyag fog érkezni a következő 4 hónapban. Oroszországból 1 millió ember oltására elég vakcinát várunk 3 hónap alatt. A nyugati vakcinákból eddig 19,7  millió adagot kötöttünk le, de ezekből eddig csak 201 ezer ember oltására elég vakcina érkezett meg eddig.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!