<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Csaknem 1800 gazdát vár traktorokkal a nemzeti ünnepre Budapestre Szabó Bálint, a gazdatüntetés szervezője, aki annak ellenére is a rakpartokra és a Belvárosba vonulna, hogy a rendőrség máshol jelölte ki a demonstráció helyszínét. 

Szabó Bálint bejelentette azt is: nemcsak a gazdák érdekében tiltakoznak, hanem fizetésemelést követelnek a tanároknak, az egészségügyi dolgozóknak, valamint követelik a katatörvény és a rezsiemelés visszavonását, továbbá a 20-i tűzijátékot és „rongyrázás” lefújását.

Fotónk illusztráció: Depositphotos
Fotónk illusztráció: Depositphotos

Szabó Bálint – a korábban a Fidesz támogatását elfogadó, majd az MSZP-t és a DK-t is megjárt – jelenleg független szegedi önkormányzati képviselő – akit idén májusban máig vitatott körülmények között választottak a hazai kacsa- illetve lúdszövetség elnökévé – a Facebookon jelentette be, hogy a “felvesszük a kesztyűt, nem hátrálunk meg” - írja a hvg.hu.

Ezzel Szabó arra utalt, hogy bár az augusztus 20-ára tervezett országos gazdatüntetés budapesti záróeseményét a rendőrség nem abban a formában hagyta jóvá, ahogyan ők szerették volna, de ragaszkodnak ahhoz, hogy

az eredeti forgatóköny alapján vonulnak majd a traktorokkal Budapest belvárosában és foglalják el a tűzijáték estéjén a budai és a pesti alsó rakpartot, majd ott is maradnak a mezőgazdasági gépekkel egészen augusztus 31-ig.

Szabó szerint a rendőrség és a kormányzat el akarja lehetetleníteni a gazdatüntetést, ezért nem engednék, hogy a tervezett formában valósítsák azt meg.