2014. augusztus 26. 08:04

Több mint 242 milliárd forint állami vagyont kezelnek a többségi állami tulajdonú, regionális vízműtársaságok - derül ki az Állami Regionális Vízművek Közművagyon Értékelő Konzorcium által végzett vizsgálatból.

A vizsgált öt regionális vízmű MTI-hez eljuttatott közleménye idézi Németh Tibort, az értékelő konzorcium egyik vállalata, a BDL Környezetvédelmi Kft. vezérigazgatóját, aki elmondta: az állami víziközmű vagyon felmérése a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletét követően indult meg. Bár készültek már előtte is vagyonértékelések a különböző vízműveknél, ezeket azonban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elutasította.

Az elmúlt időszakban 13 megyében, 434 érintett településén végeztek méréseket, ahol 1,879 millió folyóméter szennyvízhálózat és 9,202 millió folyóméter ivóvízhálózat, ezen belül 1569 darab úgynevezett pontszerű objektum vagyonértékelését végezték el.

A felmérésben az öt regionális vízmű, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV), az Északdunántúli Vízmű Zrt.  (ÉDV), a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV), az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV), valamint a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV) által kezelt állami víziközmű vagyont vették számba.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.