2014. augusztus 26. 08:04

Több mint 242 milliárd forint állami vagyont kezelnek a többségi állami tulajdonú, regionális vízműtársaságok - derül ki az Állami Regionális Vízművek Közművagyon Értékelő Konzorcium által végzett vizsgálatból.

A vizsgált öt regionális vízmű MTI-hez eljuttatott közleménye idézi Németh Tibort, az értékelő konzorcium egyik vállalata, a BDL Környezetvédelmi Kft. vezérigazgatóját, aki elmondta: az állami víziközmű vagyon felmérése a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletét követően indult meg. Bár készültek már előtte is vagyonértékelések a különböző vízműveknél, ezeket azonban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elutasította.

Az elmúlt időszakban 13 megyében, 434 érintett településén végeztek méréseket, ahol 1,879 millió folyóméter szennyvízhálózat és 9,202 millió folyóméter ivóvízhálózat, ezen belül 1569 darab úgynevezett pontszerű objektum vagyonértékelését végezték el.

A felmérésben az öt regionális vízmű, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV), az Északdunántúli Vízmű Zrt.  (ÉDV), a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV), az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV), valamint a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV) által kezelt állami víziközmű vagyont vették számba.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!