2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az interneten vált világszerte ismerté Grumpy Cat, a morcoskodó cica. Mostanra azonban már 100 millió dollárt, vagyis átszámítva közel 25 milliárd forintot hozott a gazdájának.

A morcos pofijú, szúrós tekintetű Grumpy Cat igencsak jól jövedelmező lett a tulajdonosa, az arizonai Tabatha Bundesen számára. Alig két év alatt ugyanis 99,5 millió dollárhoz (átszámítva 24,8 milliárd forintot) jutott a macska után érkező jogdíjakból, amikben a könyves és filmes jogok is benne vannak - írja a Business Insider.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a gazdája teljes odáig van a macskáért, aki szerinte "megállíthatatlan". Amit ugyanis két év alatt elért, az teljesen elképesztő és elképzelhetetlen. Így már az sem lehet túlságosan meglepő, hogy Bundesen azóta felmondott pincérnői állásából.

A cica keresete egyébként még hollywoodi mércével is elképesztő, hiszen a Forbes listája szerint még az olyan nagy nevek, mint Gwyneth Paltrow is csupán 18,6 millió dollárt keresett tavaly. Ez átszámítva 4,6 milliárd forint, vagyis a cica éves keresetének 37 százaléka. Sőt, még a focisztár, Christiano Ronaldót is túlszárnyalja szokatlan pofijú macska, hiszen a focista éves javadalmazása 42,2 millió dollár lehet az idei évben (ez 10,5 milliárd forint).

A cica internetes mémmé válása egyetlen fotóval kezdődött, és mára az Instagramon 521 ezer, a Twitteren pedig 255 ezer követője van, hivatalos Facebook-oldalát 7 millióan követik, a "magyarosított" oldalt pedig több mint 26 ezren. Mostanra viszont már az internetet is "kinővi" a cica, hiszen saját kávé márkája van, Grumpuccino néven, a Friskies állateledel-márka "arca" lett a morcos pofa, mely tavaly a The Wall Street Journal és a New York Magazine címoldalára is kerülhetett. Hamarosan pedig Hollywoodot is meghódítja bemutatásra kerül egy filmjével, melynek címe "Grumpy Cat valaha volt legrosszabb karácsonya".

(Forrás: Grumpy Cat Hungary)
(Forrás: Grumpy Cat Hungary)

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!