2007. szeptember 28. 11:14

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 25 millió forintra bírságolta az OMV-t a piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése miatt.

A közlemény szerint a PSZÁF egy korábban hivatalból indított eljárás során megállapította, hogy a Mol Nyrt. névre szóló törzsrészvényekre 2007. június 15. napot követő időszakban kötött ügyletek során, illetve az OMV időközben nyilvánosságra hozott szándéknyilatkozatában megfogalmazottak alapján sérültek a piacbefolyásolásra, illetve a vállalatfelvásárlásra vonatkozó egyes törvényi rendelkezések.

A PSZÁF hivatalosan vizsgálja a Mol-részvényügyletekkel kapcsolatos tőkepiaci eseményeket - mondta korábban Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője. Binder István közölte, hogy a felügyelet már nemcsak áttekinti, hanem külföldön és itthon meg is vizsgál minden körülményt az ügy kapcsán.

A szóvivő hozzátette: "a PSZÁF minden olyan esetben vizsgálatot indít, amikor olyan tőkepiaci, tőzsdei esemény történik, amely jelentős kihatással van a piaci szereplőkre, vagy adott esetben szokatlan".

MTI/Menedzsment Fórum