<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Huszonötmillió forintos értékhatár alatt nem kellene öröklési illetéket fizetni, ha az Országgyűlés elfogadja a jogszabály-módosítást - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön az e tárgyban tartott ötpárti egyeztetés után újságíróknak.

A 25 millió forintos értékbe minden vagyontárgy, a lakás, az autó, vagy a kiskert is beletartozna, ez alatt az egy örökösre jutó teljes hagyaték illetékmentes lenne, 25 millió forint felett tíz százalék illetéket kellene fizetni - közölte az egyeztetést kezdeményező pártelnök.

A parlamenti pártok képviselői egyetértettek az öröklési illeték csökkentésével és egyszerűsítésével, de az csak hétfőn, a törvényjavaslat benyújtása előtt derül ki, hogy aláírják-e az előterjesztést.

Dávid Ibolya emlékeztetett rá, hogy az MDF eredeti javaslata az volt, hogy 18 millió forintig legyen adómentes az egy örökösre jutó hagyaték. Hozzáfűzte: az egyeztetésen a képviselők között kompromisszum alakult ki abban, hogy 25 millió forint legyen az értékhatár. Megjegyezte: a nem egyenes ági rokonnak tíz százalékot kellene fizetnie értékhatártól függetlenül.

Az MDF elnöke azt mondta: a törvényjavaslatot hétfőn nyújtja be az Országgyűlésnek, és reméli, hogy nemcsak az egyeztetésen részt vevők között alakult ki egyetértés, hanem a mögöttük álló képviselőcsoportok is elfogadják ezt a megoldást.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.