2p

Huszonötmillió forintos értékhatár alatt nem kellene öröklési illetéket fizetni, ha az Országgyűlés elfogadja a jogszabály-módosítást - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön az e tárgyban tartott ötpárti egyeztetés után újságíróknak.

A 25 millió forintos értékbe minden vagyontárgy, a lakás, az autó, vagy a kiskert is beletartozna, ez alatt az egy örökösre jutó teljes hagyaték illetékmentes lenne, 25 millió forint felett tíz százalék illetéket kellene fizetni - közölte az egyeztetést kezdeményező pártelnök.

A parlamenti pártok képviselői egyetértettek az öröklési illeték csökkentésével és egyszerűsítésével, de az csak hétfőn, a törvényjavaslat benyújtása előtt derül ki, hogy aláírják-e az előterjesztést.

Dávid Ibolya emlékeztetett rá, hogy az MDF eredeti javaslata az volt, hogy 18 millió forintig legyen adómentes az egy örökösre jutó hagyaték. Hozzáfűzte: az egyeztetésen a képviselők között kompromisszum alakult ki abban, hogy 25 millió forint legyen az értékhatár. Megjegyezte: a nem egyenes ági rokonnak tíz százalékot kellene fizetnie értékhatártól függetlenül.

Az MDF elnöke azt mondta: a törvényjavaslatot hétfőn nyújtja be az Országgyűlésnek, és reméli, hogy nemcsak az egyeztetésen részt vevők között alakult ki egyetértés, hanem a mögöttük álló képviselőcsoportok is elfogadják ezt a megoldást.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!