2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy titkos, úgynevezett 4000-es kormányhatározat szól erről.

Egy 4000-es kormányhatározatban a minisztériumoknál és háttérintézményeiknél összesen 2614 álláshely megszüntetését rendelte el a kormány - írja a Népszava az Országgyűlés előtt levő jövő évi költségvetéshez pénteken benyújtott úgynevezett fejezeti indoklásokra hivatkozva. A 4042/2023-as számú kormányhatározatról van szó, amelynek tartalmáról semmit nem lehet tudni, de szinte minden tárca költségvetési tervezetében a miniszterek erre a létező, ám nem nyilvános kormányhatározatra hivatkozva mutatják be, hogy a tárcájuknál és annak háttérintézményeinél mennyivel kell csökkenteniük a létszámot.

A lap gyűjtése szerint több száz főt fognak elküldeni az Oktatási Hivatalokból és a Klebelsberg Központokból – a költségvetési adatok szerint a területen 533 fős létszámleépítésre kerül sor az év végéig, de a nemzeti parkok munkatársai közül 135-nek az álláshelye szűnik meg. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésügyi Intézet (OGYÉI) 437 fős állományi létszámát 80 fővel kell csökkenteni.

Ugyanakkor a tárcáknál is csökkenteni kell a létszámot:

  • a külügyben 102,
  • a Miniszterelnöki Kabinetirodában 162,
  • a honvédelmi tárcánál 62,
  • a belügyminisztériumnál 45,
  • az igazásgügyi tárcánál pedig 71 álláshelyet kell megszüntetni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!