TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A legnagyobb adóteljesítményű adózókat ez évtől már csak háromévente ellenőrzi az állami adóhatóság annak ellenére, hogy igen hatékonyak az ebben a körben végzett vizsgálatok. Tavaly ezen adózóknál mintegy 29 milliárd forint volt a megállapított adókülönbözet - írja a Világgazdaság.

Ez évtől már nem két-, hanem háromévente kötelező az állami adóhatóságnak ellenőrizni a 3 ezer legnagyobb adóteljesítményű adózót annak ellenére, hogy vizsgálatuk "jó üzlet" az államnak. Ezeknél ugyanis átlagosan jóval több az egy cégre jutó adókülönbözet-megállapítás, mint más adózóknál - számol be a Világgazdaság. A szakemberek szerint a körbe tartozók többsége kiemelkedő adózási fegyelmet tanúsít, ám közöttük is vannak renitensek, amelyeknél gyakori és sokféle a jogszabálysértés, s ez kivétel nélkül minden adónemet érint.

Tavaly a kétévenkénti kötelező ellenőrzést az igazgatóságok 1541 adózónál fejezték be, s ezenkívül csaknem 500 utólagos adónem-ellenőrzést is folytattak ezen adózói körben - válaszolták a Világgazdaság kérdésére az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalban. Vagyis így a legnagyobb adózóknál 2035 ellenőrzést végzett az adóhatóság, ennek keretében 28,6 milliárd forint volt a megállapított nettó adókülönbözet. Mindez azt jelenti, hogy az egy vizsgálatra jutó megállapítás 14 millió forint volt, ez több mint négyszerese a más adózóknál tett átlagos megállapításoknak. Az adókülönbözet mellett erre a körre mintegy 9 milliárd forint adóbírságot, és 451 millió forint mulasztási bírságot is kiszabtak - írja a Világgazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.