<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Idén 6 milliárd dollárnyi államadóssága jár le Ukrajnának, de további összegek is szükségesek a talpon maradáshoz. A pénzügyminisztérium 35 milliárd dollár külső pénzügyi támogatást kér.

Az erősen eladósodott Ukrajnának mintegy 35 milliárd dollár külső támogatásra van szüksége a következő két évben, és a segély első részletének egy-két héten belül meg kellene érkeznie - derül ki az ukrán pénzügyminisztérium hétfői közleményéből.

"A makrogazdasági segély összege, amelyre Ukrajnának szüksége van, elérheti a 35 milliárd dollárt 2014-2015-ben - fogalmazott közleményében Jurij Kolobov ügyvezető pénzügyminiszter. - Nyugati partnereinknek azt javasoltuk, hogy szervezzenek meg egy nagy nemzetközi adományozó értekezletet."

Ukrajnának idén még mintegy 6 milliárd dollár államadósságot kell törlesztenie.

A piaci elemzők látnak reményt az összeomlás elkerülésére. Szerintük továbbra is nagy a kockázata az ukrán államcsődnek, amely azonban elkerülhető, ha sikerül időben megállapodni egy új külső pénzügyi csomagról a nagy valószínűséggel kieső orosz kötvényvásárlási program helyett.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.