TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Magyarországon az uniós átlagnál kevesebb települési hulladék keletkezik egy főre lebontva.

Magyarországon 378 kilogramm települési hulladék került a szemétlerakókba 2013-ban egy főre lebontva – derül ki az Eurostat adataiból. Ez a szám – bár első hallásra elképesztően magasnak tűnik – egyáltalán nem ad okot a szégyenkezésre, hiszen az európai unió átlaga 481 kg.

Persze ez csak környezetvédelmi szempontból öröm, hiszen a keletkező hulladék mennyisége a fogyasztástól függ és jellemzően azok az országok termelnek több települési hulladékot, amelyek lakói magasabb életszínvonalon élnek.

Így a legtöbb hulladékot termelők között találjuk Dániát, Svájcot, Luxemburgot, Németországot és Ausztriát. Ellenpéldának viszont ott van Ciprus és Málta.

A „környezettudatosak” között találjuk a románokat, a visegrádi országokat (így Magyarországot is) a balti országokat és Horvátországot. Bulgáriában viszont az életszínvonalhoz képest egész sok szemét keletkezik.

Egészen más képet kapunk, ha a 2003 és 2013 közötti változást nézzük. Magyarországon igen nagymértékű, több mint 18 százalékos volt a csökkenés, visegrádi társainknál ugyanakkor növekedett ez az érték. Csökkenés volt Romániában és Bulgáriában is, ugyanakkor az Egyesült Királyságban és Spanyolországban is esett a mennyiség.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.