2018. november 1. 05:55

Az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának megbízatása augusztus végén szűnt meg. 

Kecsmár Krisztián vastag pénztárcával távozhatott az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködéséért felelős államtitkári posztjáról, amit augusztus 31-ig töltött be. Egy nappal később miniszteri biztosi megbízatását is megszüntették, a Hivatalos Értesítőben megjelent határozat szerint más megbízatásaira való tekintettel történt mindez. 

A kormany.hu-ra felkerült dokumentum szerint az állami vezetői szolgálati jogviszony megszűnésével kapcsolatos járandóság jogcímén 1 944 450 forintot kapott. 

Kecsmár Krisztián (Fotó: MTI) Kecsmár Krisztián (Fotó: MTI)

Ez azonban nem az egyetlen egyszeri juttatás volt, amit az államtitkár megkapott, hiszen júliusban miniszteri elismerésként szintén 1 944 450 forint juttatásban részesült. Október 12-én a szabadságai megváltásaként pedig még 596 ezer forintot zsebre tehetett. 

Így alig 3 hónap alatt összesen 4,4 millió forintnyi extrajuttatásban részesült az igazságügyi tárca államtitkára. 

Van azonban még tovább is. Trócsányi László igazságügyi miniszter Vladár Gábor-díjjal ismerte el Kecsmár Krisztián munkásságát - derült ki az október 25-én megjelent Hivatalos Értesítőből. A díjat a miniszter évente 1 személynek adományozhatja, ezzel az igazságügyi területen végzett kiemelkedő kodifikációs tevékenységet ismerheti el. Az átadásra minden évben október 14-én, Vladár Gábor születésnapján kerülhet sor, a díjazott emlékérmét és oklevelet kap, valamint 800 ezer forint pénzjutalmat

Ezzel együtt 3 hónap alatt 5,2 millió forintnyi juttatásban részesült az igazságügyi tárca államtitkára. 
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.