1 hónap alatt – 2009. júniushoz viszonyítva – az élelmiszerek árai 1,7 százalékkal csökkentek, az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 19,8 százalékos árcsökkenése és a többi élelmiszer 2 százalékos átlagos árnövekedése következtében.
Növekedett a sertéshús (5,5 százalék) a párizsi, kolbász (4,5 százalék), a szalámi, szárazkolbász, sonka (3,4 százalék), a baromfihús (2,8 százalék), valamint a cukor (2,7 százalék) ára. Árcsökkenés volt megfigyelhető a kenyér (1,5 százalék) és a tej (1,1 százalék) esetében.
A legnagyobb mértékben a szolgáltatások árai emelkedtek (3,2 százalék), ezen belül az üdülési szolgáltatásokért átlagosan 9,2 százalékkal, a helyi tömegközlekedésért 4,5 százalékkal kellett többet fizetni. Átlag felett drágultak a szeszes italok, dohányáruk (2,9 százalék), továbbá az egyéb cikkek (2,7 százalék) árai. Ez utóbbin belül a járműüzemanyagok ára 4,5 százalékkal nőtt.
12 hónap alatt, 2008. júliushoz viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál kisebb mértékben, 4,9 százalékkal emelkedtek. Ezen belül jelentősen drágult a sertészsiradék 29,7, a párizsi, kolbász 14,8, a rizs, hántolmányok 13,6 és a szalámi, szárazkolbász, sonka 9,2 százalékkal. Árcsökkenés következett be az étolaj (18,1 százalék), a sajt (13,3 százalék), a tej (8,2 százalék), valamint a liszt (7,9 százalék) esetében.