1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A nemzetközi pénzpiaci felügyelet, a Pénzügyi Stabilitási Testület (FSB) pénteken megnevezte azt a 29 rendszerkockázati jelentőségű bankot, amelyeknek 1-2,5 százalékos többlet tőketartalékot kell majd képezniük.

A pénzintézetek között 17 európai, 8 amerikai és csupán 4 ázsiai van. Jelentősebb magyar érdekeltséggel rendelkező bankok közül kettő, a Citigroup és a UniCredit került fel a listára.

A listát minden év novemberében vizsgálja felül a szervezet. A többlet tőketartalékot 2016 és 2019 között kell felhalmozniuk azoknak a bankoknak, amelyek a 2014. évi listán szerepelnek.

Ezen felül, a pénzintézeteknek a jövő év végéig be kell nyújtaniuk válságmegoldó terveiket, azaz azokat a lépéseket tartalmazó csomagot, amelyet saját pénzügyi nehézségeik esetén hajtanának végre.

Svein Andreson, az FSB főtitkára pénteken úgy fogalmazott: "ezek a minimum követelmények".

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!