1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Citigroup az elemzők által vártnál sokkal több, 7 milliárd dollárnyi (1589 milliárd forint) kártérítést kell, hogy fizessen a válság során bedőlt, kockázatos jelzálog-papírok értékesítése miatt indult amerikai kormányzati vizsgálat lezárása fejében.

A Financial Times honlapján szerdán megjelent cikk szerint a banknak 4 milliárd dollárt kell fizetnie készpénzben az amerikai igazságügyi minisztériumnak, 3 milliárdot pedig a lakástulajdonosoknak, a jelzáloghitelek tőkerészének csökkentése, illetve egyes eljárási költségek átvállalása formájában. A tárgyalások a bank és a kormányzat között még folyamatban vannak, a hivatalos megegyezés a jövő hétre várható.

Az elemzők ennél jelentősen kevesebb, mintegy 1,5 milliárd dollár értékű kárrendezésre számítottak. A Citigroup sokkal kisebb mennyiségben bocsátott ki jelzálog alapú papírokat, mint a tavaly ősszel rekordösszegű, 13 milliárd dolláros kárrendezésbe beleegyező JPMorgan Chase bank vagy a Bank of America, amellyel nem sikerült megegyeznie az igazságügyi minisztériumnak mostanáig.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!