TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Kemény megszorításokra készül Kalifornia kormányzója, hogy csökkentse az állam 20 milliárd dolláros adósságát - számol be róla a BBC. Arnold Schwarzenegger szinte minden területen megvágja a büdzsét, az egykori filmszínész elismerte, hogy fájdalmasak lesznek a lépések, de szerinte ezek az intézkedések elkerülhetetlenek.

Az amerikai államok közül Kaliforniát sújtotta leginkább a válság, a munkanélküliség a harmadik legmagasabb az Egyesült Államokban, a kormányzat adóbevételei pedig jelentősen visszaestek. Éppen ezért Schwarzenegger most azt tervezi, hogy szinte minden területen visszofgja a kiadásokat, a közlekedés és az egészségügy mellett a jóléti költségvetés is alacsonyabb lesz. Emellett kevesebbet költenének a börtönökre is. A tervek szerint az oktatás lesz az egyetlen terület, melyet nem érint majd a lefaragás.

Az egykori hollywoodi sztárnak azért is fontosak ezek a lépések, mert eredetileg azzal az ígérettel kampányolt, hogy stabilizálja az állam gazdaságát, azonban a helyzet csak romlott a megválasztása óta. A gazdasági nehézségek miatt tavaly júliusban arra is szükség volt, hogy a közhivatalokban négynapos munkahetet vezessenek be, hogy ezzel spóroljanak.

Most a tervek szerint 82 milliárd dolláros éves költségvetést fogadnak el, ami a hat évvel ezelőtti szintnek felelne meg, 3,1 milliárdos csökkenést jelentene a tavalyi évhez képest és 20 milliárddal maradna el a három évvel ezelőttitől.

"Ezek a legfájdalmasabb döntések" - mondta Schwarzenegger a magszorításokra utalva. Ugyanakkor a politikus hozzátette: nincs más módja, hogy újra egyenesbe hozzák Kalifornia gazdaságát, mint ezek a fájdalmas intézkedések.

A program eleme egy 500 millió dolláros csomag, melyből 140 ezer új munkaerőt képeznének ki és 100 ezer új munkahelyet teremtenének a tervek szerint.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.