2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Kemény megszorításokra készül Kalifornia kormányzója, hogy csökkentse az állam 20 milliárd dolláros adósságát - számol be róla a BBC. Arnold Schwarzenegger szinte minden területen megvágja a büdzsét, az egykori filmszínész elismerte, hogy fájdalmasak lesznek a lépések, de szerinte ezek az intézkedések elkerülhetetlenek.

Az amerikai államok közül Kaliforniát sújtotta leginkább a válság, a munkanélküliség a harmadik legmagasabb az Egyesült Államokban, a kormányzat adóbevételei pedig jelentősen visszaestek. Éppen ezért Schwarzenegger most azt tervezi, hogy szinte minden területen visszofgja a kiadásokat, a közlekedés és az egészségügy mellett a jóléti költségvetés is alacsonyabb lesz. Emellett kevesebbet költenének a börtönökre is. A tervek szerint az oktatás lesz az egyetlen terület, melyet nem érint majd a lefaragás.

Az egykori hollywoodi sztárnak azért is fontosak ezek a lépések, mert eredetileg azzal az ígérettel kampányolt, hogy stabilizálja az állam gazdaságát, azonban a helyzet csak romlott a megválasztása óta. A gazdasági nehézségek miatt tavaly júliusban arra is szükség volt, hogy a közhivatalokban négynapos munkahetet vezessenek be, hogy ezzel spóroljanak.

Most a tervek szerint 82 milliárd dolláros éves költségvetést fogadnak el, ami a hat évvel ezelőtti szintnek felelne meg, 3,1 milliárdos csökkenést jelentene a tavalyi évhez képest és 20 milliárddal maradna el a három évvel ezelőttitől.

"Ezek a legfájdalmasabb döntések" - mondta Schwarzenegger a magszorításokra utalva. Ugyanakkor a politikus hozzátette: nincs más módja, hogy újra egyenesbe hozzák Kalifornia gazdaságát, mint ezek a fájdalmas intézkedések.

A program eleme egy 500 millió dolláros csomag, melyből 140 ezer új munkaerőt képeznének ki és 100 ezer új munkahelyet teremtenének a tervek szerint.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!