TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2003. március 31. 12:27

Növelheti-e a controlling a cég értékét? Az eltérő szervezeti-kulturális környezet eltérő igényeket támaszt a controllingrendszerrel szemben. A teljesítményközpontú vezetők fokozottan igényelik a controller szolgáltatásait. Tartós sikerre az a szervezet számíthat, amelyik gyorsabban tanul a versenytársainál. Cikkünk szerzője példákon keresztül arra világít rá, hogy a controlling hozzájárulhat a szervezeti tanuláshoz, és ezzel növelheti a cég értékét.

Záró gondolatok

Ha igaz, hogy a jövőben a tartós versenyképesség a "nem anyagi" vagyonból származhat és a versenyt a szervezet tanulási képessége dönti el, akkor a controlling szolgáltatása létfontosságúvá válhat. Kérdéses azonban, hogy a múlt és a jelen controllereinek mekkora hányada lesz képes a jövőben helytállni. A jövő megkezdődött.


A szerző az IFUA Horváth & Partners Kft. ügyvezetője


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.