2003. március 31. 12:27

Növelheti-e a controlling a cég értékét? Az eltérő szervezeti-kulturális környezet eltérő igényeket támaszt a controllingrendszerrel szemben. A teljesítményközpontú vezetők fokozottan igényelik a controller szolgáltatásait. Tartós sikerre az a szervezet számíthat, amelyik gyorsabban tanul a versenytársainál. Cikkünk szerzője példákon keresztül arra világít rá, hogy a controlling hozzájárulhat a szervezeti tanuláshoz, és ezzel növelheti a cég értékét.

Záró gondolatok

Ha igaz, hogy a jövőben a tartós versenyképesség a "nem anyagi" vagyonból származhat és a versenyt a szervezet tanulási képessége dönti el, akkor a controlling szolgáltatása létfontosságúvá válhat. Kérdéses azonban, hogy a múlt és a jelen controllereinek mekkora hányada lesz képes a jövőben helytállni. A jövő megkezdődött.


A szerző az IFUA Horváth & Partners Kft. ügyvezetője


Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés