TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Egy aktuális tanulmány szerint a vállalati csődök 25-30 százalékát meg lehetne akadályozni, ha a vezetés elég figyelmet fordítana a kontrollingra. Azt cégre szabott szoftverekkel vagy külön munkatársak felvételével lehetne hatékonyabbá tenni.

A nemzetközi ControllerVerein kutatása szerint sok középméretű vállalatnál hiányzik a megfelelően funkcionáló kontrolling, pedig a menedzsmentnek szüksége lenne arra, hogy legalább hetenkénti rendszerességgel értesüljön a vállalat fejlődési irányáról árulkodó átfogó mutatókról.
Ennek hiányában ugyanis gyakran előfordul, hogy a menedzsment túl későn értesül a forgalom-visszaesésről, minőségromlásról vagy költségnövekedésről, s ezért már nem tudja megakadályozni az összeomlást, mondta el a WirtschaftsWochénak Walter Meissner, a szervezet egyik vezető tisztségviselője.

Éppen ezért a vezetésnek olyan információs szisztémára lenne szüksége, amely lehetővé tenné, hogy időben szembesüljön az aktuális trendekkel. Ennek részeként vállalatgazdasági szoftvereket szerezhetnének be. Azokat egyébként ma már vállalatnagyságra szabottan is kínálnak.

Kisebb cégeknél nem szükségszerű külön személyzetet felvenni erre a célra, inkább a menedzsmentnek kellene jobban figyelni a területre, és szükséges lenne gondoskodnia megfelelő információs utak és rendszerek létesítéséről.

(Menedzsment Fórum)

Kapcsolódó anyagok
Kontrolling: a vállalati csődök helyett
Internal audit és controlling

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.