TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vezető állásból távozók gyakrabban lerészegednek, vagy nem köszönnek el kollégáiktól távozásukkor a munkahelyükön - mutatta ki nemrég egy nagy-britanniai tanulmány.

A vezető állásban levők viselkednek a legkellemetlenebbül a távozásuk előtt a munkahelyükön - mutatta ki nemrég egy nagy-britanniai tanulmány. A kutatás négyezer, különböző pozíciókban dolgozó brit alkalmazott megkérdezése alapján készült.

A riportalanyok többsége fontosnak tartotta, hogy a felmondás, vagy elbocsátás előtti időszak jó hangulatban teljen, és így könnyebben elviselhető legyen a váltás. Mindenki egyetértett abban, hogy az irányító pozícióban levőket, ezen belül is a vállalatvezetőket viseli meg a legjobban a búcsú.

Minden tizedik főnök próbálta megtudakolni az utolsó napjaiban, mit gondolnak róla a kollégái, minden huszadik pedig részegen, vagy másnaposan jött be dolgozni. A vezetők három százaléka úgy távozik, hogy nem búcsúzik el senkitől.

A menedzserek, tisztviselők és műszaki szakemberek többsége úgy nyilatkozott, utólag sajnálja, hogy olyan módon hagyta el a munkahelyét, ahogy az történt. Hét százaléka a kutatásban résztvevőknek szégyelli magát amiatt, ahogy viselkedett. Az egyik kérdezett elmondta, rosszul lett, mikor korábbi kollégáitól el kellett volna búcsúznia.

Egy szakértő szerint a munkahely elhagyása előtti utolsó időszak nagyon lényeges. Egy későbbi elhelyezkedés idején meghálálja magát, ha sikerül megtartanunk a jó kapcsolatot a korábbi munkatársainkkal és exfőnökeinkkel. Akiknek sikerült jó hangulatban távozni, azok a kutatóknak azt nyilatkozták, sok segítséget kaptak a későbbiekben a volt munkatársaiktól.

(Menedzsment Fórum)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.