1p

A görög államkötvényeken keletkezett veszteségleírás miatt 72 százalékkal csökkent Franciaország legnagyobb bankjának harmadik negyedéves eredménye.

A párizsi székhelyű bank a tavalyi 1,91 milliárd eurós nyereség után idén 541 milliót realizált. Ez jóval rosszabb eredmény az elemzők által várt 1,24 milliárdos konszenzusnál. A társaság egyébként 2,26 milliárd eurót veszteséget írt le a görög válság következményeként.

A BNP Paribast, amely várhatóan további 1,2 milliárdos veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni az új tőkemegfelelési követelményekhez történő kiigazítások miatt, 35,9 milliárd euróra értékeli a tőkepiac, miután idén 38 százalékkal zuhant részvényeinek az értéke. Igaz, ez még mindig kisebb visszaesés, mint a Societe Generale 56 százalékos leértékelése.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!