TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A sport területén is egyre inkább teret hódítanak a hagyományos üzleti szférában már bizonyított vezetői eljárások, így például a Balance Scorecard rendszer.

A Balance Scorecard módszer, a kiegyensúlyozott mutatószámrendszerre épülő irányítási koncepció bevezetését például a Bundesligában szereplő Vfb Stuttgart vezeti be elsőként. A Szabics Imrét is soraiban tudó klub új vezetője ugyanis az üzleti szférából, az IBM vezetőségéből érkezett a csapathoz, így nem véletlen, hogy a szakszerű menedzsmentrendszer kialakítását szorgalmazta - számolt be a Világgazdaság.

A stuttgarti egyetem magyar származású professzorának Horváth Péter vezetésével, kialakított rendszer úttörő kezdeményezés a labdarúgás területén, mondta el a Világgazdaságnak Radó István az IFUA Horváth & Partners Kft. ügyvezető igazgatója.

A munka során a szakértők feltérképezték és elemezték a Stuttgart környezetében tevékenykedő szervezetek, szereplők széles körét. Így többek között a profi-sportegyesületeket, a nézőket, a szurkolókat, a bajnokságot irányító szervezetet, a média különböző képviselőit, a sporthoz kapcsolódó szolgáltatókat és a szponzorokat is megvizsgálták és elemezték. Az elemző munka során azonosították a különböző szereplők célkitűzéseit, elvárásait, az egymáshoz kapcsolódó tevékenységek rendszerét, valamint a közöttük meglévő teljesítménykapcsolatokat. A mutatószámrendszer kialakításában stratégiai célként jelenik meg a tőkeerős és stabil gazdasági háttér megteremtése, a jelentős adósságállomány csökkentése, amelyre igen nagy szükség van - írja a Világgazdaság.

Kapcsolódó anyagok
Balanced Scorecard - A tudás alapú gazdaság stratégiai vezetési módszere
Egy balanced scorecard projekt hatása a vállalat vezetői információs rendszerére
A vállalati stratégia konzekvens megvalósítása teszi sikeressé a vállalatokat

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.