TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A válság utáni legjobb évet zárta tavaly a magyar járműpiac, a növekedésben fontos szerepe volt a lízingtársaságoknak is tekintettel arra, hogy az új személy- és kisteherautók 38 százalékához lízingkonstrukció segítségével jutottak hozzá a vásárlók - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára az MTI-nek.

Kifejtette: a múlt évben összesen 90 560 új járművet adtak el a magyar piacon, ami azt jelenti, hogy 21 százalékkal bővült a személygépkocsi-, kisteher-gépkocsi-, nagyteher-gépkocsi- és motorkerékpár-eladásokat magában foglaló járműpiac.

Kiemelte: 2014-ben jelentős számú vállalkozás lízingelt a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja keretében új járművet, emellett a lízinggel szorosan összefüggő flottafinanszírozásban is számottevő volt a bővülés. Hozzátette, hogy a lízing szerepe a járműfinanszírozásban a piac bővülésével párhuzamosan erősödött.

A főtitkár kiemelte: a vállalkozások körében egyre népszerűbb a flottafinanszírozás, mivel  a lízingen keresztül ez a finanszírozási forma az egyik legkedvezőbb megoldást jelenti a cégek számára.  A Magyar Lízingszövetség tagvállalatai tavaly körülbelül 90 milliárd forint folyósítására kötöttek szerződést a jegybanki program keretében - mondta Lévai Gábor.

Az MNB adatai szerint 16 ezer mikro-, kis- és középvállalkozás jutott összesen 1153 milliárd forint hitelhez a növekedési hitelprogramnak köszönhetően. Az nhp második szakaszában 98 százalékra nőtt az új hitelek, ezen belül főként a beruházási hitelek aránya.

A jegybanki adatokból kiderül, hogy a lízing elsősorban a mikrovállalkozások körében volt népszerű - fűzte hozzá a főtitkár. Rámutatott: a gazdasági fejlődés, ezen belül a kkv-szektor teljesítményének növekedése hozzájárul a lízingpiac gyarapodásához. A lízing további térnyerésére a szövetségnél elsősorban a mezőgazdaság, az építőipar és a műanyagipar területén számítanak, ezzel párhuzamosan a járműpiaci kilátások is bizakodásra adhatnak okot - mondta végül Lévai Gábor.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.