TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Csökkent az Európai Unió és az euróövezet ipari termelése havi szinten augusztusban az EU statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán közzétett adatai szerint.

Augusztusban az előző havihoz képest, szezonális kiigazítással, 0,5 százalékkal csökkent az euróövezet 19 tagállamának ipari termelése, az Európai Unió (EU) 28 tagállamának ipari termelése pedig 0,3 százalékkal esett.

Az előző hónapban az euróövezet ipari termelése havi bázison 0,8 százalékkal, az EU ipari termelése pedig 0,4 százalékkal nőtt. Tavaly augusztussal összevetve az euróövezetben 0,9 százalékkal, az EU-ban 1,9 százalékkal nőtt az ipari termelés.

Az ipari termelés legnagyobb mértékű havi növekedését Svédországban (4,0 százalék), Görögországban (3,9 százalék), Dániában és Franciaországban (egyaránt 1,6 százalék) regisztrálták augusztusban. A legnagyobb mértékben a cseh (4,3 százalék), a horvát (4,1 százalék) és a litván (3,5 százalék) ipari termelés csökkent augusztusban az előző havihoz képest.

Éves összevetésben Írország ipari termelése nőtt augusztusban a legnagyobb mértékben, 15 százalékkal. Málta a sorrendben 9,3 százalékos, Lettország 6,4 százalékos, Csehország  és Svédország egyaránt 6,3 százalékos növekedéssel követi. A legnagyobb éves csökkenést a holland (8,9 százalék), az észt (2,7 százalék), a finn (2,3 százalék) és a szlovák (0,4 százalék) ipari termelésben jegyeztek fel augusztusban.

Az Eurostat adatai szerint augusztusban a magyar ipari termelés 6,2 százalékkal nőtt éves összevetésben, ami a hatodik legnagyobb bővülés volt az EU-ban. Havi szinten 2 százalékos csökkenést jegyeztek fel.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.