TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Márciusban éves szinten szezonálisan kiigazítva 2 százalékkal emelkedett az Európai Unió tagállamainak ipari termelése, ezen belül az euróövezetben 1,8 százalékos növekedést regisztráltak - közölte szerdán az Eurostat.

Éves szinten Magyarország a második, havi összevetésben pedig a negyedik helyen áll az unió statisztikai hivatalának becslése alapján.

A Vitara úgy tűnik képes lesz két modell kiváltására

Az Eurostat adatai szerint éves szinten kiugróan magas, 40 százalékos növekedést mutattak ki Írországban, majd 8,9 százalékkal Magyarország következik, megelőzve Lettországot (8,7 százalék) és Lengyelországot (6,6 százalék). A legnagyobb mértékben tavaly márciushoz viszonyítva Finnországban csökkent az ipari termelés (-4,4 százalék), majd Svédország (-1,1 százalék), Málta (-1,0 százalék) és Németország (-0,1 százalék) következik.

A havi összevetés más képet mutat. Márciusban az euróövezet 19 országának ipari termelése februárhoz képest 0,3 százalékkal csökkent, az unió egészében pedig nem változott. A legnagyobb növekedést Lettországból (10,9 százalék), Dániából (4,6 százalék), Írországból (3,0 százalék) és Magyarországról (2,6 százalék) jelentették, míg Hollandiában 3,6 százalékkal, Litvániában 3,4 százalékkal, Észtországban pedig 1,0 százalékkal visszaesett az ipari termelés.

A KSH a részletes adatok alapján kedden azt jelentette, hogy márciusban az ipari kibocsátás 11,6 százalékkal, a munkanaphatástól megtisztítva 9,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Szezonálisan és munkanaphatással korrigálva a termelés 2,6 százalékkal múlta felül az előző havit.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.