2017. július 31. 10:16

Igaz, hogy az elmúlt években folyamatosan egyre többen engedhették meg maguknak a nyaralást, a lakosság felének ez továbbra is csak álom marad.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A 16 évnél idősebb magyarok 50,7 százaléka nem engedheti meg magának, hogy nyáron egy hétre elmenjen nyaralni - derül ki az Eurostat friss, tavalyi évre vonatkozó adataiból. Az arány kiemelkedőnek tekinthető uniós viszonylatban, hiszen nálunk rosszabb helyzetben nem sokan vannak.

  • Cipruson a lakosság 53,8,
  • Görögországban 53,6,
  • Bulgáriában 56,4,
  • Horvátországban 62,8,
  • Romániában pedig 66,6 százaléka

nem tud anyagi okokból elmenni nyaralni egy hétre.

Az élen

  • Svédország (8,2 százalék)
  • Luxemburg (13,1 százalék - 2015-ös adat)
  • és Dánia áll 13,7 százalékkal.

Magyarország a friss adatok szerint tehát az uniós rangsor hátsó felében foglal helyet egy igen elkeserítő adattal, noha az elmúlt években szignifikáns javulásról árulkodik a statisztika.

A negatív csúcs 2012-ben volt, akkor a 16 évnél idősebb lakosság 67,3 százaléka nem engedhette meg magának a nyarálást, ami akkor a harmadik legmagasabb arány volt. Csak a boglároknál és a románoknál volt rosszabb a helyzet. Azóta 16,6 százalékponttal csökkent ugyan az arány, az elfoglalt pozíciónk viszont mindössze három helyet volt képes javulni.

A visegrádi országok vonatkozásában pedig le van maradva hazánk, viszont nem mondhatjuk kirívóan rossznak a helyzetünket. Igaz ugyan, hogy Csehországban a lakosság "mindössze" 28,9 százaléka kénytelen lemondani a nyaralásról anyagi okok miatt, a lengyeleknél 41,2, a szlovákoknál pedig 44,9 százalék ez az arány.

mfor.hu