TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az alábbi beszámoló a Horváth & Partners cégcsoport által készített BSC-felmérés legfontosabb megállapításait foglalja össze.

A Balanced Scorecard koncepció alkalmazása azonban nem teljesen problémamentes. Elsősorban az úgynevezett "puha" tényezők mérése jelent nehézséget a megkérdezettek 75 százalékának. Második legjelentősebb problémának a résztvevők a Balanced Scorecard és a vállalati irányítási rendszerek hiányzó integráltságát jelölték meg.

A BSC koncepció alkalmazása bár nem egyszerű, és alkalmazása nem kevés cégnek okoz nehézséget, mégis a BSC koncepcióval elért eredmények egyértelműen nagyobbak, mint a BSC megvalósításának ráfordításai. A tanulmány eredményei azt is igazolták, hogy egy cég minél régebb óta alkalmazza a Balanced Scorecardot, annál inkább képes a koncepcióban rejlő potenciált, hasznokat kihasználni. Ezt támasztja alá az is, hogy a megkérdezett cégek kilencven százaléka a következő 3 évben a Balanced Scorecard használatának és fejlesztésének komoly jelentőséget tulajdonít.

A szerzőkről

Huba Eörs:
a Horváth & Partners cégcsoport regionális partnere, a vezetésben a pénzügyi szolgáltatók szektorának felelőse.
e-mail: eors.huba@ifua.hu

Szegedi Zoltán: az IFUA Horváth & Partners Kft. tanácsadója, a pénzügyi szolgáltatók (Financial Industries) Kompetencia Központ magyarországi felelőse.
e-mail: zoltan.szegedi@ifua.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.