TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A várakozásokat meghaladó mértékben nőtt az euróövezet ipari termelése februárban. A magyar ipari termelés a harmadik legnagyobb éves növekedést érte el az EU-ban - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden közzétett adataiból.

Februárban szezonális kiigazítással 1,1 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző havihoz képest a 19 tagú euróövezetben és 0,9 százalékkal a 28 tagú Európai Unióban. Ennél nagyobb növekedés - 1,4 százalékos - legutóbb 2014 januárjában volt.

Az idén januárban mindkét térségben 0,3 százalékkal csökkent az előző havihoz képest az ipari termelés.  Februárban az egy évvel korábbihoz képest az euróövezetben 1,6 százalékkal, az EU-ban 1,4 százalékkal nőtt az ipari termelés. Elemzők az euróövezetre 0,4 százalékos havi, és 0,7 százalékos éves növekedést jeleztek előre februárra.

A legnagyobb havi növekedést februárban Írország (16,3 százalék), Litvánia (6,1 százalék), Horvátország (3,5 százalék) és Görögország (2,5 százalék) ipari termelésében regisztrálták. A legnagyobb csökkenés Máltán (1,3 százalék), Bulgáriában (0,6 százalék) és Portugáliában (0,5 százalék volt).

Éves összevetésben Írország ipari termelése nőtt a legnagyobb mértékben, 30,3 százalékkal, amit sorrendben a holland (6,6 százalék), a magyar (5,9 százalék) és a szlovén (5,8 százalék) követett.  Finnország ipari termelése éves összevetésben 5,2 százalékkal csökkent februárban, Svédországé 3,7 százalékkal, a dán pedig 2,5 százalékkal.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.