1p

Nagy a nyomás a kormányon, a szocialistákon, mert a nagyvállalkozóktól az ellenzéken át a volt koalíciós partnerig mindenki adócsökkentést követel - írta a Népszabadság pénteki számában.

A lap több vezető szocialista politikust is megkérdezett elképzeléseiről, akik óvatosan nyilatkoztak ugyan, ám többen egyetértettek abban, hogy a bérjárulékok csökkentését nem tartják kizártnak.

Lendvai Ildikó frakcióvezető például azt mondta, ha van egyáltalán mozgástér, úgy ő a célzott járulékcsökkentésben lát érdemi lehetőséget, elsősorban az alacsonyabb iskolázottságúak munkához juttatása érdekében.

Kiss Péter kancelláriaminiszter szerint is a bérekre rakódó terhek gátolják a foglalkoztatást. Szekeres Imre, a párt elnökhelyettese korábban (a Népszavának) ugyancsak azt mondta, hogy a foglalkoztatás növelése érdekében az élőmunkát terhelő adókat csökkentené.

Veres János pénzügyminiszter a kormányzati fegyelemre hivatkozva nem kívánta elképzeléseit ismertetni a Népszabadsággal. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!