<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nagy a nyomás a kormányon, a szocialistákon, mert a nagyvállalkozóktól az ellenzéken át a volt koalíciós partnerig mindenki adócsökkentést követel - írta a Népszabadság pénteki számában.

A lap több vezető szocialista politikust is megkérdezett elképzeléseiről, akik óvatosan nyilatkoztak ugyan, ám többen egyetértettek abban, hogy a bérjárulékok csökkentését nem tartják kizártnak.

Lendvai Ildikó frakcióvezető például azt mondta, ha van egyáltalán mozgástér, úgy ő a célzott járulékcsökkentésben lát érdemi lehetőséget, elsősorban az alacsonyabb iskolázottságúak munkához juttatása érdekében.

Kiss Péter kancelláriaminiszter szerint is a bérekre rakódó terhek gátolják a foglalkoztatást. Szekeres Imre, a párt elnökhelyettese korábban (a Népszavának) ugyancsak azt mondta, hogy a foglalkoztatás növelése érdekében az élőmunkát terhelő adókat csökkentené.

Veres János pénzügyminiszter a kormányzati fegyelemre hivatkozva nem kívánta elképzeléseit ismertetni a Népszabadsággal. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.