TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A kormány azokat a módosító javaslatokat támogatja az adótörvényeknél, amelyek a vállalkozók versenyképességét javítják.

A kormány azokat a módosító javaslatokat támogatja az adótörvényeknél, amelyek a vállalkozók versenyképességét javítják - mondta Veres János, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára. Az államtitkár az adókról és járulékokról, a fogyasztói árkiegészítésről, az energiaadóról, a környezetterhelési díjról, az adózás rendjéről, valamint a számvitelről szóló törvények módosításának vitájában elhangzottakra összevontan válaszolt.

Az európai uniós csatlakozás kihívást jelent a magyar gazdaság számára, a kormány ezért azokat a módosító javaslatokat támogatta, amelyek jobb feltételeket idéznek elő a vállalkozók számára, javítják versenyképességüket és munkahelyteremtő képességüket - számolt be az MTI.

Azt közölte: az adókról és járulékokról szóló javaslathoz érkezett közel 400 módosítás mintegy felét támogatja a kormányzat, ezek a lakosságnál 23 milliárd forint, a vállalkozóknál pedig több mint 5 milliárd forint tehercsökkenést eredményeznek az eredeti javaslathoz képest.

Az egyik legfontosabbnak ítélte Veres János az 53 ezer forintos minimálbér adómentességére vonatkozóan a kiegészítő adójóváírás lehetővé tételét, szavai szerint ezt mindazok a munkavállalók érvényesíthetik, akiknek az éves jövedelme nem haladja meg a 756 ezer forintot.

Kiemelte: a természetbeni juttatások körében fennmarad a jelenlegi, a munkáltatóra vonatkozó adózási és járulékfizetési szabályozás, ugyanakkor megszűnik a kedvezményes adóztatással való visszaélés lehetősége is.

Az adómentes juttatások körének és mértékének jelentős bővítését is elfogadásra javasolja a kormány, az államtitkár szavai szerint az étkezési utalványok esetében az adómentesség "meleg étkezés" esetén 4 ezerről 6 ezerre, "hideg étkezés" esetén pedig 2 ezerről 3 ezer 500 forintra emelkedik.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.