TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A csatlakozást követően a határellenőrzések megszűnése miatt az APEH-hez negyedévente összesítő Áfa-nyilatkozatot kell benyújtaniuk a közösségen belüli értékesítésről és beszerzésről a vállalkozóknak.

Az adóeljárási rendszert az uniós tagállamokban a nemzeti szabályok alakítják, egyedül az adó-együttműködési területen van egységes közösségi szabályozás - mondta Őry Tamás, a Pénzügyminisztérium vezető tanácsosa szerdán Budapesten.

A Miniszterelnöki Hivatal (MEH) Kormányzati Kommunikációs Központ (KKK) által szervezett, az adózásban bekövetkező változásokról szóló háttérbeszélgetésen a szakember beszámolt arról, hogy uniós tagként Magyarország is élhet az adómegállapítás, illetve az adóbehajtás jogsegélyével. "Az első eset információcserét jelent a nemzeti adóhatóságok között" - mondta. Az adóbehajtás jogsegélye alapján az APEH az adóhátralékkal rendelkező és külföldre távozó adózó elmaradt befizetésére nyújthat be behajtási kérelmet a másik tagország adóhatóságához.

A csatlakozást követően a határellenőrzések megszűnése miatt az APEH-hez negyedévente összesítő Áfa-nyilatkozatot kell benyújtaniuk a közösségen belüli értékesítésről és beszerzésről a vállalkozóknak. "Partneri lebontásban, összegmegjelöléssel kell benyújtani az adóhatósághoz" - mondta Őry Tamás. Elismerte, hogy ez plusz adminisztrációs feladatokra kötelezi az adózókat, ám hozzátette, hogy a határellenőrzések megszűnése ennél lényegesen több könnyebbséggel jár. A változások között ismertette a tanácsos a kamatjövedelmekre vonatkozó adatszolgáltatás megjelenését. (MTI)

Kapcsolódó anyagok
Áfa-változások az EU-ba való belépést követően
Bizonytalanságot okoznak az új ÁFA-szabályok

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.