TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Alig két hónap áll rendelkezésre, hogy Magyarországon is megkezdjék az Európai Unió által elfogadott nemzetközi pénzügyi elszámolási előírások alkalmazását, ám még mindeközben maga a közösség is adós a vonatkozó 8. számú irányelv módosításával. Ez utóbbiból pedig már az derül ki, hogy végül milyen új szabályok lépnek a közösség által eddig befogadott standardok helyére - írja a Világgazdaság.

Európai Bizottság várhatóan egy-két héten belül önti végső formába a még márciusban előterjesztett - az első pillanatban sokakat sokkoló - direktívatervezetét, amelyről az Európai Parlament 2005 márciusában mondja ki a végső szót. Pillanatnyilag a 2002. december 31-i nemzetközi pénzügyi elszámolási állapot az érvényes az EU-ban, ami lemaradást jelent az aktuális előírásokhoz képest, indokolják a módosítás sürgősségét a szakértők - számolt be a Világgazdaság.

Éppen most fordul finisébe a szakmai műhelymunka, és az már látható, hogy számos változás várható az eredeti bizottsági előterjesztéshez képest - tájékoztatta a Világgazdaságot dr. Ladó Judit bejegyzett könyvvizsgáló (Deloitte Kft.). Véleménye szerint a szakmának nyilvánvalóan fontos, hogy e téren végre egy nyelven beszéljen a világ, mint ahogy az is, hogy a legkésőbb 2007-től életbe lépő új uniós irányelv előmozdítsa a könyvvizsgálók iránt - a megtévesztő vállalati beszámolók, cégcsődök nyomán - megrendült bizalom helyreállítását.

A legnagyobb felzúdulást azonban sokak szerint az az európai bizottsági elképzelés váltotta ki, amelynek értelmében független közfelügyelet kerülne a könyvvizsgálói kamara fölé. Egyelőre nem világos, hogy mi lesz a jogköre, hogy irányíthat-e, vizsgálódhat-e ez a testület, magyarázza a felzúdulást Ladó Judit. Mindazonáltal szerinte a szakma átláthatóságára, a közfelügyeletre rendkívül nagy szükség van, és ezt szolgálja az irányelv-módosítás - idézte a Világgazdaság a szakértőt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.