TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2003. május 14. 08:04

Az áfalevonási jogra, illetve áfavisszatérítésre vonatkozó szabályok határokon átnyúló alkalmazásában Magyarország olyan megoldást szeretne, amely nem veszélyezteti költségvetési bevételeit - mondta a magyar pénzügyminiszter az EU gazdasági és pénzügyminiszteri tanácsának (Ecofin) ülésén.

A vitában az is nagy hangsúlyt kapott, hogy a versenyképesség növeléséhez a tagországok többségében munkapiaci reformokra is szükség lenne, a népesség elöregedése pedig egyre sürgetőbbé teszi a nyugdíjrendszerek átalakítását.

Ugyancsak a versenyképességgel kapcsolatban került szóba a szolgáltatások zökkenőmentesebb áramlásának elősegítése, valamint a pénz- és tőkepiaci liberalizáció folytatása - közölte a miniszter, aki szerint azonban e területeken ezúttal nem merültek fel fontosabb új elemek.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.