TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az uniós csatlakozás nemcsak jogi és műszaki szempontból okoz fejtörést a magyar szakembereknek, hanem a gazdasági élet számos más területén is fel kell felkészülnünk a változásokra. Ez alól a számvitel sem kivétel.

Egyéb stratégiai mutató­számok
A stratégia célok követése és folyamatos teljesülés ellenőrzése a controller jövőbelátó szerepét erősíti. Összefoglalva a stratégiai tervezési és mérési, vezérlési rendszer technikája beépülhet a controlling beszámolóba.

A döntéshozó és a részvényes számára olyan fontos puha jeleket, a hagyományos számvitel nem tud egzakt módon mérni és kezelni. Az olyan vállalati értéket jelző tulajdonságokat mint az intellektuális tőke vagy fejlődési lehetőségek, folyamatok szervezettsége, a rugalmasság mértéke amivel a változásokat kezelik , egyre jobban nem adatokat nem szabad kihagyni a piaci értékítéletű beszámolóból.
Az IOSCO (Tőzsdefelügyeletek Nemzetközi Szövetsége) kötelezővé tenné az üzleti környezet kezelésének bemutatását. Porter-féle vagy STEP elemzéshez kíváncsi arra, hogy a vállalkozás milyen módon készül fel az üzleti akciókörnyezet változásaira.


Összefoglalás

Az IFRS előnyei igazából a nagyvállalatok számára kézzelfoghatóak, akik jelen vannak a tőkepiacon. A beszámolási rendszer befektető-orientált. A vállalkozást vezető menedzserek és befektetők érdekeit végre közösen képviseli a számviteli beszámoló. Mindkettő érdeke az üzlet értékének hosszú távú növelése és a beszámoló a piacorientált összetételében lehető legjobb mértékben eleget tesz e nemes feladatnak.

A piacorientált külső számviteli nyilvántartások mélyen érintik a vállalkozás belső ügyének számító controlling rendszert is. A külső beszámoló piaci orientálása megteremteti a harmonizáció közös alapját. A vállalkozást vezető menedzsereken és a controllerén múlhat a tényleges nyereség: milyen módon hasznosítja a controlling a piaci orientáltságú, legjobb gyakorlaton alapuló elemzéseket és értékeléseket.

Hogyan folytatódik tovább az IFRS fejlesztése? Úgy tűnik a fejlesztési procedúra felgyorsult és folyamatosan fejlesztenünk kell saját tudásunkat is. Figyelemmel kell lenni az állandó változások követésére.

Ha már minden flottul megy, akkor hab a tortán az elektronikus beszámoló rendszere. XML alapon létrehozott leíró nyelv egyszerre tartalmazza a megjelölést és a mérőszámot. Az erre a technológiára felkészített partnerek a beszámolókat nem holt eszközként hanem dinamikus táblázatként importálnák és manipulálnák. A módszer terjesztését és fejlesztését nagy nevű tanácsadó cégek vállalták magukra. US-GAAP és IFRS változata már elkészült.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.