2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) nem tárgyal az orosz Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) tulajdonában lévő 21,22 százalékos Mol-pakett megvásárlásáról - közölte Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója kedden.

Az MVM-nél nincs napirenden a kérdés - fűzte hozzá.

A sajtóban korábban megjelent híresztelésekkel szemben az MVM semmilyen tárgyalást nem folytat a témával kapcsolatosan egyik résztvevővel sem. Az ügyben a menedzsment a nemzeti fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás korábbi nyilatkozatára hagyatkozik, aki a napokban annyit jelzett: a magyar állam esetleg  megvásárolná a részvénycsomagot, mert azt hasznosnak tartja.

Felkai György szakmaiságot nélkülözőnek minősítette a napokban megjelent híreszteléseket, amelyek egyetlen tényleges forrást sem neveznek meg az MVM felvásárlási szándékát emlegetve.

A Szurgut 2009 tavaszán  az osztrák OMV állami energetikai konszerntől vette meg  a Mol 21,22 százalékos  részvénycsomagját 1,4 milliárd euróért, az akkori részvényárfolyam  közel duplájáért.

A kormányzati kommunikáció szeptember végén az MTI kérdésére közölte, hogy a magyar kormány az MVM-et jelölte ki a  az Azerbajdzsán-Grúzia-Románia gázszállító rendszer (AGRI)  megvalósítását előkészítő azeri-grúz-román vegyes vállalathoz való csatlakozásra. Felkai György kedden elmondta, hogy a munka előkészítését már megkezdték.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!