Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vállalati tudásmenedzsment egyik sarokpontja az információk összegyűjtése, rendszerezése és tárolása. Ebben nyújt segítséget az adattárház, a data warehouse. Az alábbiakban a technika alkalmazását mutatjuk be.

Technológiai tudás: a data warehouse megvalósításához szükség van a legkülönfélébb interfészek (kapcsolódási pontok) és technológiák ismeretére. Az olyan specialisták, akik ismerik a data warehouse technikát, de a hálózati protokollok vagy az export kapcsolódási pontok területén csak fél tudással rendelkeznek, nem tudnak meglévő adatokat a data warehouseba letölteni. Vigyázzunk tehát az olyan ajánlkozókkal, akik főként technológiai oldalról közelítik meg a dolgot.

Programozási tapasztalat: a továbbadás korrekt megfogalmazása az adatok transzformációjához letöltéskor és olvasáskor. Csak a transzformáció szünteti meg a különböző adatforrások ellentmondásosságait. Nincs olyan ajánló vagy felhasználó, aki mindhárom diszciplínával teljesen tisztában van. Fontos ezért, hogy a résztvevők kiemelkedő szakmai ismereteik mellett rendelkezzenek kooperatív és kommunikációs képességgel is.


LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.