<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A vezető londoni elemzők komolyabb reformok nélküli fennmaradást jósolnak a kisebbségi magyar kormánynak az SZDSZ kilépése után.

A Dresdener Kleinwort felzárkózó piaci elemzői mai elemzésükben kijelentették: nem számítanak komolyabb reformokra a következő két évben, ugyanakkor a kormány várhatóan fenntartja elkötelezettségét a költségvetési konszolidáció mellett. A Dresdener szakemberei szerint rövid távon nem fog jelentősen javulni a kormány népszerűsége, főleg a gyenge növekedés és a magas infláció kedvezőtlen a kabinetnek.

A Goldman Sachs londoni elemzői szerint a következő hónapokban dől majd el, hogy életképes-e a kisebbségi szocialista kormány, illetve az is, hogy mennyire lesz hatékony a kormányzás. A szakemberek véleménye szerint a kormány fennmarad, de már "nem fog törekedni ellentmondásos vagy fájdalmas reformok véghezvitelére".

A Goldman elemzői arra a következtetésre jutottak, hogy sem az SZDSZ, sem az MSZP nem fogja erőltetni az előrehozott választások kiírását, mivel a liberális párt akkor kiesne a parlamentből, az ellenzék pedig várhatóan kétharmados többséget szerezne.

MTI/Menedzsment Fórum