TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Deloitte vezetője szerint három éven át hazudtak nekik a Grant Thornton emberei az olasz tejipari csoportnál zajló visszaélésekről.

A Deloitte vezetője szerint három éven át hazudtak nekik a Grant Thornton emberei az olasz tejipari csoportnál zajló visszaélésekről.

A világ négy legnagyobb számviteli cégének egyikeként számon tartott Deloitte azzal vádolja a Grant Thorntont, hogy kulcsfontosságú információkat hallgatott el előlük a Parmalat vesztét okozó csalássorozattal kapcsolatban, adta hírül a Financial Times. Bill Parrett, a Deloitte vezetője szerint ennek is köszönhető, hogy csak három év után jöttek rá, mi is zajlik a háttérben.

A Deloitte 1999-ben vette át a Parmalat auditálását a Grant Thorntontól, amely azonban tovább dolgozott az olasz multi leányvállalatainak. Parrett tagadja, hogy a Deloitte-nak köze lett volna a visszaélésekhez, mivel azok több, mint egy évtizeden át folytak, így már akkor is, amikor ők kapcsolatba kerültek a céggel. Véleménye szerint az előző auditor emberei egyszerűen hazudtak nekik, és ezt a Grant Thornton elleni ügyészségi vizsgálat is igazolja majd.

Az ügyészség a Deloitte és annak két partnere ellen is vádat akart emelni, de erre mindeddig nem került sor. A Grant Thornton 2004 elején felszámolta olasz érdekeltségét, az ő két volt auditoruk idén év elején áll bíróság elé. A visszaélésekre a Deloitte 2003 októberében figyelt fel először, amikor már három éve dolgoztak a Parmalatnak, viszont az élelmiszeripari csoport érdekeltségeinek közel felét a 2002-es jelentések szerint továbbra is a Grant Thornton auditálta.

Menedzsment Fórum

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.