TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A tudásgazdaság alapvető üzleti kérdése: Hogyan jön létre az érték? Erre a kérdésre a hagyományos válasz: az értéklánc mentén. De az értékláncra épülő gondolkodás az ipari kor termelési vonal modelljére épül, melyet fokozatosan felvált az érték hálózat, vagy az érték háló új vállalati modellje.

Nézzünk meg egy jóval részletesebb példát. Mondjuk, egy technológia szállítója vevői részére havi 20 dollárért szeretne biztosítani egy on line felhasználói csoportos beszélgetést. Ez több értékcsere lehetőségét hordozza a szolgáltató és a felhasználó között. Az 1. számú táblázat felsorolja azokat az érték cseréket, melyek egy ilyen közvetítés során megragadhatók.

  • A hagyományos érték lánc csere a moderált beszélgetések, a kérdésekre adott válaszok és információ ellentételezése az előfizetési díjért cserébe.

  • A nem tárgyiasult tudás flow a termékfejlesztés szempontjából értékes vevői felhasználói adatokat és visszacsatolásokat tartalmazhat. Részvételük eredményeként a felhasználók cserébe többlet érték tudást kapnak, melyek az ő egyedi személyes preferenciáikhoz igazodó híreket, ajánlatokat jelenthet.

  • Ha megvizsgáljuk azokat a nem tárgyiasult hasznokat, melyek a hálóban keletkeznek, azt találjuk, hogy egy ilyen felhasználói csoportos beszélgetés létrehozásának alapvető oka nem csak az, hogy bevételhez jussanak a szolgáltatásból (valójában elképzelhető, hogy az csak a fedezetet téríti meg). Viszonzásul a vevői hűség növekedését remélik. A tevékenység felvállalásának igazi oka a nem tárgyiasult érték csere.Folytatjuk

Fordította: Boda György

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.