TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A lassan több mint száz éve kialakult költségvetés-készítési gyakorlat az utóbbi évtizedekben bekövetkező változások hatására, egyre kevésbé képes a vállalat környezetében végbemenő változások releváns információinak integrálására a döntéshozatali folyamatokba.

A hazai gyakorlatban leginkább az mondható el, hogy a vállalatok törekvései a vezetői információs rendszerek bevezetésére egyfajta első - még ha a Beyond Budgeting elvek szempontjából nem is tudatos - lépést jelentenek egy fejlettebb, a teljesítményért való felelősségen alapuló szervezeti kultúra kialakítására. A haszon hosszú távon sokkal több lehet egy VIR rendszer által nyújtott előnyöknél, és a megfelelő elkötelezettséggel (nem utolsósorban munkatársainkban és józan ítélőképességükbe vetett jó adag hittel) egy sikeres és rugalmas, teljesítmény- és piacorientált vállalat megteremtésének irányába mozdíthatja el szervezetünket.

Következő írásomban a BBRT elvek szempontjából releváns VIR elemeinek megvizsgálásával azonosíthatjuk majd azokat a lehetőségeket, melyek a gyakorlatban is elősegítik az információáramlás felgyorsítását és az információk gyors értelmezését.

A szerző Krausz Zoltán, az Accenture Kft munkatársa

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.