<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Minden termékcsoportban lassuló növekedést mért a KSH.

2015 augusztusában a kiskereskedelmi forgalom 4,7 százalékkal nőtt a megtisztított adatok szerint. Ez az idei leggyengébb adat, sőt legutóbb tavaly szeptemberben volt ilyen gyenge éves bázisú emelkedés, amikor a volumen 4,6 százalékkal nőtt.

A KSH most még csak az első becslését közölte, így részletes adataink nincsenek, azt azonban látjuk, hogy mind az élelmiszerek, dohány és alkoholtermékek, mind a nem élelmiszerek, mind pedig az üzemanyagok kiskereskedelmi forgalma lassuló növekedést mutatott a nyolcadik hónapban.

Az élelmiszer főcsoportban a növekedés 3,7 százalékos volt a nyár utolsó hónapjában, amely bár elmarad az előző két hónapétól, erősebb, mint a vasárnapi zárva tartás bevezetését követő két tavaszi hónapé. Többet pedig majd akkor tudunk, amikor látjuk, hogy miként alakult ezen belül a dohány és alkohol forgalma.

Az élelmiszereknél is látványosabb a lassuló dinamika a nem élelmiszerek esetében, ahol a forgalom 4,6 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban. Az idei év átlaga 7,8 százalék. Nyilván egy adatból még nem sokat lehet leszűrni, de nem lenne örömteli, ha az életszínvonal emelkedését jelző csoport lelassulna.

Az üzemanyag-forgalom növekedése ugyancsak visszafogottabb volt, a 7,4 százalék az idei második leggyengébb adat.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.