2004. október 19. 05:41

A legfelső szintű állami ellenőrző szervezetek világszervezete (INTOSAI) Budapesten megtartott XVIII. kongresszusa felhívással fordult a világ országainak pénzügyi életét befolyásoló szervezetekhez záróülésén.

A legfelső szintű állami ellenőrző szervezetek világszervezete (INTOSAI) Budapesten megtartott XVIII. kongresszusa felhívással fordult a világ országainak pénzügyi életét befolyásoló szervezetekhez záróülésén - tájékoztatott az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

A közlemény szerint az INTOSAI kongresszus budapesti felhívása az integráció fontosságát, a globalizációhoz alkalmazkodás szükségességét és a szervezeti, technikai, módszertani fejlődéshez csatlakozás követelményét hangsúlyozza. A kongresszuson elfogadták a szervezet reformját, hogy az a 21. század követelményeinek jobban meg tudjon felelni.

Az ÁSZ tájékoztatása kiemeli: a kongresszus kiemelkedő jelentőségű eseménye volt mind Magyarországnak, mind az Állami Számvevőszéknek. A résztvevők a 153 országból érkeztek, több mint 600-an. A közlemény ismerteti, hogy az INTOSAI fennállása óta első ízben magyar szakembert, Kovács Árpádot, az ÁSZ elnökét választotta kormányzótanácsa elnökének. Ez azt is jelenti, hogy három éven keresztül Budapest lesz az állami pénzügyi ellenőrzés egyik központja. (MTI)