1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A globális befektetői közösség háromnegyede számol azzal, hogy Görögország és esetleg több más euróövezeti ország is már a következő egy évben adósságállománya átrendezésére kényszerül - áll az egyik vezető londoni befektetési bankcsoport hétfőn ismertetett felmérésében.

A Barclays Capital közölte: arra a kérdésre, hogy a következő 12 hónapban lesz-e szuverén adósságállomány-átrendezés Európában, a válaszadók 28 százaléka úgy vélekedett, hogy igen, de csak Görögországban, 23 százalék Görögországban és más euróövezeti perifériális országokban - Portugáliában és Írországban - is számít erre, 26 százalék pedig "valószínűnek" nevezte ezt a fejleményt, de nem jelölt meg országot.

A válaszadók 22 százaléka mondta azt, hogy valószínűtlennek tartja egy éven belül valamely európai ország adósságátrendezését, 1 százalék viszont úgy vélekedett, hogy "sok országban" várható szuverén adósságállomány-átrendezés, és ennek következtében felbomlik az euróövezet.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!